15.11.2015
Літературно-музична композиція "О слово рідне "

9-го листопада в Україні святкують День української мови та писемності. На честь цього свята у четвер в нашій школі відбулися урочистості, а саме «Літературно-музична композиція», в якій брали участь старшокласники: 8-А, 9-Б, а також декілька учнів 5-их, 6-их та 7-их класів.
Мова – цінність та душа будь-якого народу, яку варто плекати та піклуватися про неї, вдосконалювати та любити. Любов та повагу до «скарбу своєї нації» діти показали під час концерту. Учні читали вірші українських поетів про мову та неньку-Україну, показали сценки відомих п’єс та співали українських пісень. Ведучими заходу були Прохор Забуранний , В’ячеслав Шолудько, Ковбаса Карина та Жидок Анна. 9-Б клас проявив себе, як гарні виконавці віршів, а саме Надточій Анастасія , Конадиб Дарини, Болмоченко Валерія і Дубровська Вікторія. Невід’ємною частиною будь-якого фольклору, звісно, є пісні, котрі з давніх-давен народ збирає у свою скарбничку, вкладаючи в них усю душу та багатство рідної мови. Під час концерту лунали «гімни» українській писемності та мові, які виконали дівчата нашої школи:Савченко Анна (7-А кл.)- «Пісня про мій рідний край», Галамага Вікторія(6-В)- «Розкажу про Україну “, «Хай радіють усі»,Тищенко Валерія (5-В)- «Це моя земля». Заключною нотою концерту стала сценка фрагменту п’єси «Вечори на хуторі близь Диканьки» М.Гоголя. Та сценка -фрагмент п'єси Григорія Квітки - Основ'яненко « Сватання на Гончарівці» Акторами міні-вистав стали: Захар Ковалевский (Вакула) , Хатюкова Аліна (Оксана), Болмаченко Валерія (Уляна) ,Данил Коваленко (Стецько).
Мова, писемність – невід’ємні складові будь-якої нації, які варто шанувати, піклуватися та плекати їх. 9 листопада – день уславлення рідної української, і наша школа не пройшла повз цього, організувавши, як і кожного року, урочистий концерт на її честь.
Мова, наша мова —
Мова кольорова,
В ній гроза травнева
Й тиша вечорова.
Мова, наша мова —
Літ минучих повість,
Вічно юна мудрість,
Сива наша совість.

  • Категорія: Заплановані події
  • 385просмотров
  • 0комментарий
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Заплановані події