20.05.2018
Підсумки міського фестивалю шкільних євроклубів, гуртків з правознавства та активів учнівського самоврядування «Україна-Європа"

19 травня 2018 року у Чернігівському обласному молодіжному центрі відбувся фінальний етап міського фестивалю шкільних євроклубів, гуртків з правознавства та активів учнівського самоврядування «Україна-Європа: права людини» у рамках просвітницького проекту «Я маю право!» та до Дня Європи. Фестиваль проводився з метою підвищення поінформованості учнівської молоді з питань євроінтеграції України та ролі Європейського Союзу у сучасному світі, вивчення законодавчої бази України та країн ЄС щодо реалізації прав людини, підвищення загального рівня правової культури здобувачів освіти, набуття ними необхідних правових знань, формування поваги до права, а також забезпечення громадянами конституційного права знати свої права і обов’язки, активізації роботи шкільних європейських клубів, гуртків, спецкурсів, курсів за вибором та факультативів з правознавства та активів учнівського самоврядування, виявлення талановитих і обдарованих дітей та молоді з креативного застосування сучасних комп’ютерних технологій та сприяння подальшому розвитку їх умінь та навичок. Конкурсна програма фестивалю тривала з січня до травня 2018 року в трьох номінаціях:

- «Права і обов’язки європейців» – брейн-ринг серед знавців права європейських країн;

- «Захист прав людини в Україні і країнах ЄС та виконання обов’язків їх громадянами» – конкурс відеороликів соціальної реклами;

- «Закони України та країн ЄС» – конкурс інформаційних буклетів.

У номінації«Захист прав людини в Україні і країнах ЄС та виконання обов’язків їх громадянами»– конкурсі відеороликів соціальної реклами – брали участь учні закладів загальної середньої освіти №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 20, 21, 22, 24, 27, 28, 29, 30, 31 (4 учасники), 33, 34, 35, НРЦ № 1(3 учасники). Всього на суд журі конкурсу було представлено 33 ролики соціальної реклами. Під час оцінювання враховувалися відповідність темі та положенню конкурсу, повнота її розкриття, власна творча неповторність, актуальність порушеної проблеми, рівень майстерності оператора та монтажера, якість виконаної роботи. Тривалість відеоролику – до 2 хв. Мова – українська. Створений відеоролик, який не порушує норм Закону України про авторське право і суміжні права, а також міжнародно-правових документів у галузі інтелектуальної власності, завантажувався автором на власний відеоканал або відеоканал закладу освіти на сайті youtube.com. Посилання на всі відеоролики, які брали участь у конкурсі, публікувалися на сайті управління освіти Чернігівської міської ради. Діяло правило дедлайну (відеоролик треба було завантажити на youtube.com до 04.05.2018).

За рішенням журі конкурсу в конкурсі відеороликів спеціальним призом відзначено відеоролик ЗОШ №28, який набрав 2532 перегляди станом на 12.00 18.05.2018. 
 

У номінації «Права і обов’язки європейців» – брейн-ринг серед знавців права європейських країн, команди у кількості 5 осіб відповідали на запитання-тести, підготовлені організаторами конкурсу за пропозиціями керівників команд та запитання-сюрпризи, підготовлені студентами Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О.М.Лазаревського Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка. У даній номінації команда ЗОШ №28 посіла 7 місце.

 

Результати  учасників зазначені у протоколі:

Підсумки міського фестивалю шкільних євроклубів, гуртків з правознавства та активів учнівського самоврядування «Україна-Європа: права людини» у рамках просвітницького проекту «Я маю право!» та до Дня Європи

Переможців конкурсної програми фестивалю «Україна-Європа: права людини» були нагороджені дипломами управління освіти Чернігівської міської ради та сертифікатами на 1000, 800 і 500 грн. за зайняте І, ІІ і ІІІ місця відповідно та 700 грн. - за найбільшу кількість переглядів відеоролика на youtube.com. Ці гроші, за Положенням конкурсу, можна витратити на покращення матеріально-технічної бази закладу освіти команди-переможниці.

  • Категорія:
  • 373просмотров
  • 0комментарий
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Заплановані події